Εγκατάσταση θέρμανσης με υγραέριο

Υγραέριο: Υγροποιημένο αέριο πετρελαίων που έχει ως βασικά συστατικά το βουτάνιο και το προπάνιο

Πλεονεκτήματα της εγκατάστασης υγραερίου στο χώρο σας:

· Δυνατότητα κάλυψης όλων των ενεργειακών αναγκών ενός χώρου: θέρμανση (κεντρική και αυτόνομη), κλιματισμός, θέρμανση πισίνας, παροχή ζεστών νερών χρήσης, συσκευή μαγειρικής.

· Οικονομική λύση, που σημαίνει χαμηλό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης αλλά και χαμηλό κόστος καυσίμου με υψηλό βαθμό απόδοσης.

· Φιλικό προς το περιβάλλον συγκριτικά με άλλα καύσιμα.

Πότε επιλέγουμε υγραέριο;

Το υγραέριο (ή γκάζι) είναι η εναλλακτική λύση για εγκατάσταση θέρμανσης σε περιοχή όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο το δημόσιο δίκτυο φυσικού αερίου και παράλληλα υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης οικονομικότερης λύσης σε σχέση με αυτήν του πετρελαίου. Εξαρτάται δε, από τις ενεργειακές απαιτήσεις του χώρου αν θα εγκατασταθεί δεξαμενή υγραερίου ή θα γίνεται χρήση φιαλών υγραερίου.

Δυνατότητα μετατροπής καυσίμου

Για την πραγματοποίηση λοιπόν της εγκατάστασης θέρμανσης με υγραέριο απαιτείται η εγκατάσταση λέβητα αερίου ο οποίος τοποθετείται σε οποιονδήποτε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο χωρίς την απαίτηση ειδικού χώρου λεβητοστασίου ή κατακόρυφης καπνοδόχου που να καταλήγει στη στέγη του οικήματος. Επίσης, αν οποιαδήποτε στιγμή μετά την πραγματοποίηση της εγκατάστασης θέρμανσης με υγραέριο τα δεδομένα αλλάξουν και τεθεί σε διαθεσιμότητα δημόσιο δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής της λειτουργίας και του καυσίμου που καταναλώνει ο λέβητας.