Εγκαταστάσεις θέρμανσης

Εγκαταστάσεις θέρμανσης, πηγές θέρμανσης από την Mgps. Υπάρχουν πολλές πηγές ενέργειας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση και είναι αρκετά πιο οικονομικές στην κατανάλωση από το πετρέλαιο που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε την πρώτη μας επιλογή. Σταδιακά λοιπόν τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αρκετοί έχουν ήδη προτιμήσει την εγκατάσταση λέβητα αερίου  για το χώρο τους αφού πρόκειται για μία επιλογή με χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης από αυτό του πετρελαίου αλλά και μία εγκατάσταση που συχνά επιδοτείται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Τι συμβαίνει όμως στις περιπτώσεις που το φυσικό αέριο δεν αποτελεί επιλογή για το χώρο μας; Αν για παράδειγμα δεν περνάει αγωγός αερίου μπροστά από το οίκημά μας αυτομάτως δεν έχουμε την επιλογή μίας τέτοιας εγκατάστασης. Αν υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης ενός ενεργειακού τζακιού προκειμένου να θερμανθεί μέσω αεραγωγών ή και θερμαντικών σωμάτων ολόκληρος ο χώρος μας, λύνουμε το πρόβλημα της θέρμανσης. Μία τέτοιου τύπου εγκατάσταση βέβαια δεν είναι πάντα εφικτή, ειδικά στην Αθήνα.

Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης λοιπόν ως προς την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ολοένα και πιο επιτακτικής ανάγκης εξοικονόμησης χρημάτων, όλοι μας στρεφόμαστε προς τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας για τη θέρμανση ή την ψύξη του χώρου μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι να επιλέγουμε το συνδυασμό της αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας ή ακόμα και της γεωθερμίας για την υποβοήθηση της θέρμανσης ή της ψύξης του χώρου μας με μία αντλία θερμότητας. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα από το κόστος κατανάλωσης αλλά θα πετύχουμε και έναν τρόπο θέρμανσης ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον αφού δεν παράγονται ρύποι από τη χρήση του.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε και να σας προτείνουμε ιδέες ώστε να καταλήξετε στην ιδανική λύση η οποία εξυπηρετεί εσάς και το χώρο σας, και να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ή την επισκευή του δικούς ας συστήματος θέρμανσης.

ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Η αντλία θερμότητας είναι ένα σύστημα ψύξης θέρμανσης το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος...

ΛΕΒΗΤΑΣ ΑΕΡΙΟΥ

Η εγκατάσταση ενός λέβητα αερίου μπορεί να περιορίσει κατά πολύ το κόστος κατανάλωσης καυσίμου συγκριτικά...

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Η γεωθερμία είναι η αποθηκευμένη στο υπέδαφος ανεξάντλητη, φυσική , θερμική ενέργεια με θερμοκρασίες...

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ

Η ύπαρξη ενός απλού τζακιού μπορεί να προσφέρει τη θαλπωρή που χρειαζόμαστε ή να αποτελέσει σημείο...

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Η εγκατάσταση ενός λέβητα πετρελαίου αποτελεί μία λύση θέρμανσης για το χώρο μας αν δεν είναι δυνατόν...