Εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Αποτελεί μία ιδιαίτερα αποδοτική λύση για τη θέρμανση αλλά και το δροσισμό του χώρου μας. Μπορεί να λειτουργήσει με όλες τις πηγές ενέργειας, ηλιακή ενέργεια, ενεργειακό τζάκι, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γεωθερμία, αντλία θερμότητας και να ζεστάνει ή να δροσίσει το χώρο μας.

Ο ιδανικός συνδυασμός αυτού του τρόπου θέρμανσης είναι με αντλία θερμότητας, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες νερού (35 °C – 45 °C) που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του παράγονται με άνεση από συστήματα παραγωγής θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών. Αν πραγματοποιηθεί αυτός ο συνδυασμός τότε επιτυγχάνεται και ο δροσισμός του χώρου μας.

Η κατασκευή της ενδοδαπέδιας θέρμανσης αποτελείται από τη διάστρωση ενός δικτύου σωληνώσεων στο δάπεδο του χώρου που θέλουμε να θερμάνουμε ή να δροσίσουμε και στη συνέχεια την επικάλυψή του με ένα στρώμα θερμομπετόν το οποίο θα μετατρέψει το δάπεδο σε θερμαντικό ή ψυκτικό σώμα.

Ωστόσο, ενώ μέχρι πρόσφατα η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης δεν αποτελούσε εύκολη λύση σε περίπτωση ανακαίνισης ενός συμβατικού κτιρίου ύψους 2,7m, καθώς η επίστρωση του δικτύου σωληνώσεων απαιτούσε την εκμετάλλευση αρκετών εκατοστών του ύψους, πλέον, με τις συνδεσμολογίες νεότερων τεχνολογιών καθίσταται εφικτή η εγκατάσταση αυτού του τρόπου θέρμανσης σε όλους του χώρους.

Ας σημειώσουμε πως αποτελεί μια εξαιρετικά καλή επιλογή για χώρους όπου χρειάζεται απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος καθώς η μεγάλη αδράνεια που έχει λόγω της έκτασης αργεί να ζεστάνει ή να δροσίσει το χώρο μας.

Αν επιθυμείτε μία εγκατάσταση ενδοδαπέδιου δικτύου σωληνώσεων θέρμανσης ή μία μελέτη για την παραπάνω εργασία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.